Sfantul Ierarh Calinic.heavenforum.org
Bine ati venit!

Sfantul Ierarh Calinic.heavenforum.org

Portal CRESTIN-ORTODOX al Fundatiei Sfantul Ierarh Calinic
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareInregistrareConectare

 

30.000 RON – valoarea fondului anual YouthBank pentru proiectele liceenilor clujeni

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Autor Mesaj
Admin
Admin
avatar

feminin
Varsta : Data de inscriere : 20/01/2009 Numarul mesajelor : 172 Localizare : Joburi/Distractii : Psihologie Stare de spirit :

MesajSubiect: 30.000 RON – valoarea fondului anual YouthBank pentru proiectele liceenilor clujeni   Mier Ian 28, 2009 8:37 pm

CLUJ-NAPOCA, 22 Ianuarie 2009 – campania de strângere de fonduri derulată în perioada Noiembrie-Decembrie 2008 a reprezentat un succes pentru echipa YouthBank, cei 15 liceeni reusind să mobilizeze 10.000 RON din comunitatea clujeană, cu ajutorul donațiilor individuale si cu sprijinul companiilor locale.
În cel de-al treilea an de implementare al programului, echipa YouthBank a decis să crească valoarea fondului pus la dispoziția liceenilor clujeni de la 15.000 RON la 30.000 RON, și implicit a finanțărilor acordate, de la 1.000 RON la 3.000 RON. Astfel impactul și vizibilitatea proiectelor vor fi mai mari, împreună cu responsabilitatea tinerilor care vor elabora și implementa proiectele finanțate din fondul YouthBank. Din acest motiv, și obiectivul campaniei de strângere de fonduri derulată de membrii echipei YouthBank a fost unul mai îndrăzneț față de anul precedent, și anume mobilizarea a 10.000 RON din comunitatea clujeană în perioada Noiembrie-Decembrie 2008.
Prin cele două mecanisme pe care și le-au propus pentru acest an – Târgul de Crăciun YouthBank și Campania de Felicitări marca YouthBank – tinerii bancheri au reușit să strângă cei 10.000 RON, la care se adaugă 20.000 RON, contribuția partenerului principal al programului, BRD Groupe Societe Generale. Tinerii clujeni vor putea accesa acest fond începând cu luna februarie, când va fi lansat concursul de finanțare. Echipe formate din liceeni vor fi invitate să își pună creativitatea la contribuție pentru a elabora și implementa proiecte cu impact în comunitate, proiecte sociale, ecologice, cu caracter educațional sau sportiv.
”Sunt foarte mândră de rezultat, având în vedere că echipa este formată din liceeni și a trebuit să ne ocupăm de toate detaliile campaniei în afara programului școlar. Chiar dacă această etapă de strângere de fonduri a presupus mult efort, a meritat fiindcă nimic nu se compară cu satisfacția lucrului bine făcut.” Andreia Moraru, clasa a 10-a – Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, membru YouthBank 2007-2009
În această perioadă, programul YouthBank se află în etapa de cercetare locală. Membrii echipei și-au propus ca până la sfârșitul lunii ianuarie să discute cu elevii din 8 licee clujene în cadrul unor grupuri de discuție și să aplice un chestionar în alte 8 licee. Scopul acestui studiu este de identificare a nevoilor de finanțare prin programul de granturi derulat de YouthBank, precum și studierea comportamentului respondenților la nivelul implicării comunitare în programe și activități de diferite tipuri.
YouthBank Cluj se află în acest an la cea de-a treia ediție și este un program implementat în plan local de Fundația Comunitară Cluj în parteneriat cu BRD Groupe Societe Generale. Administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, programul urmărește constituirea, promovarea și administrarea într-o manieră transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate - de către liceeni - pentru dezvoltarea comunității locale.
Găsiți detalii complete despre programul YouthBank Cluj - rezultatele campaniei de strângere de fonduri, cercetarea locală în curs de derulare și concursul de finanțare ce urmează să fie lansat – pe site-ul www.youthbank.ro!
***
Fundația Comunitară Cluj are menirea de a îmbunătăți viața locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea și distribuirea de resurse pentru inițiative de dezvoltare locală. Fundația Comunitară Cluj va acționa ca un finanțator local și va identifica, promova și finanța inițiative și proiecte care contribuie la oferirea de șanse egale locuitorilor din zona Cluj și la dezvoltarea locală. Menționată ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitară în Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca, Fundația Comunitară Cluj este una din primele inițiative de acest gen din România și se numără printre cele 1300 de Fundații Comunitare active în peste 40 de țări de pe toate continentele.
***
BRD – Groupe Societe Generale este a doua bancă a României după totalul activelor. Acționarul majoritar al BRD este Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. BRD este o bancă universală care oferă servicii atât populației, cât și companiilor. Instituția de credit are peste 2,6 milioane clienți și peste 900 de agenții în toată țara. Banca derulează de peste 10 ani proiecte de responsabilitate socială, implicându-se în domeniile: cultură, educație, sport, social-umanitar și protecția mediului.
Simona Șerban
Director executiv Fundația Comunitară Cluj
Tel: +40-264-406.388
Fax: +40-264-406.389
Email: simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro
http://www.fundatiacomunitaracluj.ro
Adina Ana Cristea
Coordonator program YouthBank Cluj
Tel: +40-264-406.388, +40-747-925.544
Fax: +40-264-406.389
Email: adina.cristea@fundatiacomunitaracluj.ro
www.youthbank.ro
Link-urihttp://www.youthbank.ro
http://www.fundatiacomunitaracluj.ro
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://sfantulierarhcalinic.heavenforum.com

30.000 RON – valoarea fondului anual YouthBank pentru proiectele liceenilor clujeni

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum: Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sfantul Ierarh Calinic.heavenforum.org :: STIRI/ANUNTURI :: STIRI/ANUNTURI -
creează un forum | © phpBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Blog gratuit